Död åt Karl Johan Nilsson
  
Dela boken    

Humoristisk metaroman om samhället, samtiden och själva tillvaron


Karl Johan Nilsson är försvunnen. Via en begravningsentreprenör får en man, Makako, för tillfället bosatt i Kairo och innehavare av en utredningsbyrå, i uppdrag att finna Karl Johan Nilsson som tycks ha haft något slags samröre med begravningsentreprenörens döde klient, Badi al Zaman bin Abdul-Hakim Mumia. Sökandet för honom till Sverige, världens genom tiderna bästa land.


Samtidigt i den fasansfulla staden Nässjö: de närmast anhöriga konspirerar med de levande döda; likstädning pågår lite här och var; en avig och bakvänd uppväxt under en filt; en man och hans vapendragare Beglert närmar sig en absolut nollpunkt mitt i villaidyllen, från Hotell Höglands fönster registreras tragedin; skräpiga miljöer; alla rum är slutna, men är allting verkligen förutbestämt?


Död åt Karl Johan Nilsson är ett rannsakande av en självbild, ett skräckscenario, en intensivt sorglig och rasande rolig text om självhat och kärlek och sökandet efter en värdighet och ärlighet, ett försök att otidsenligt nog utplåna en identitet istället för att hävda den. Och ett svar på frågan: vad är Sverige?


Pressröster om Mörkrets hastighet:
"Nilsson driver fram sin historia med en imponerande förtätning i den språkliga gestaltningen." Svenska Dagbladet

Om Korsakovs syndrom:
"... tre traditionella noveller som är atmosfäriska, säkert hanterade, tryfferade med slående bilder och med ett stramt och effektivt språk." Dagens Nyheter

Om Kvicksilver:
"Det är inte ofta man finner en debutroman som denna, framslipad med sådan begåvning, humor och stilistisk precision." Hallandsposten


Omslagsformgivare:Hjärta Smärta

Visa mer