Död mans skugga

325 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

"Den som inte läser Hans Gunnarsson går miste om en vass, rolig och mycket egen samtidsbetraktare. Den svit romaner som han inledde med "All inclusive", följde upp med "Nattsida" och nu avslutar med "Död mans skugga", är något av det mest underhållande som har skrivits på senare år i Sverige." Yukiko Duke, Vi läser

En skrivkrampande författare blir inlagd på psyket. Där träffar han en journalist vid namn Per Boman som har spektakulära saker att berätta. Torr på egna idéer tänker författaren att det här finns stoff till en bok, men efterforskningarna för honom snart långt ut i tillvarons sankmarker. Till sist leder de allt farligare spåren till en all inclusive på Guadeloupe, där cirklar sluts och frågor föds: Vad är sanning och vad är vansinne i Bomans värld?

Med "Död mans skugga" avslutar Hans Gunnarsson den kollektiva berättelse som inleddes med "All inclusive" (2015) och "Nattsida" (2019). Lager läggs på lager i denna skickligt konstruerade roman, som borrar allt djupare ner i människans mörker och rädslor samtidigt som den underhåller och roar på det typiskt Gunnarssonska viset.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

325

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-04-20

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100800123

Vad andra tycker

Recensioner av Död mans skugga -
E-bok

Får nog ta och läsa om "All inclusive", "Nattsida" och denna i ett svep vid tillfälle för att eventuellt bringa lite klarhet. Som det är nu känns "Död mans skugga" enbart rörig, på ett icke-tilltalande sätt.

Johan