Döda lejon- Mick Herron

Betyg 3.7
15h 1min
372 Sidor
Slough House
bookCoverFor

Beskrivning

Andra boken i den hyllade Slough House-serien

»MILLENNIETS BÄSTA NYA KRIMINALSERIE.« Mail on Sunday

»Årets thriller.« The Times

»En av de senaste 50 årens bästa spänningsromaner.« Sunday Times

De missanpassade MI5-agenterna i Slough House kallas in för att skydda en besökande rysk oligark som man hoppas kunna rekrytera till den brittiska säkerhetstjänsten. Men samtidigt som två agenter skickas i väg på detta simpla jobb hittas en äldre spion död på en buss utanför Oxford, långt från sitt vanliga revir. Mannen är Dickie Bow, aktiv under kalla kriget.

Chefen för Slough House, den hetlevrade Jackson Lamb, är övertygad om att Dickie Bow blev mördad. Och när agenterna börjar gräva i sin fallna kamrats förflutna upptäcker de en dunkel triangel av hemligheter som tycks leda till en viss Alexander Popov.

Är han ett sovjetiskt spöke? Eller världens just nu farligaste man? Hur många fler ska behöva dö för att de välbevarade hemligheterna ska skyddas?

MICK HERRON är en bästsäljande brittisk thrillerförfattare, mest känd för sin Slough House-serie, som bland annat belönats med CWA:s Gold Dagger. Döda lejon [Dead Lions] är den andra boken i serien. En TV-serie baserad på boken med titeln Slow Horses produceras av Apple, med Gary Oldman i huvudrollen.

»Storbritanniens nya thrillermästare.« Sunday Times

»Vår generations John Le Carré.« Val McDermid
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Gabriel Setterborg
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

2

Tid ljudbok:
15h 1min
Sidor e-bok:
372
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-07-21
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180233538
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789178938094

© Modernista (E-bok)