Döden som diktator
  
Dela boken    

NÄR ONDSKAN FÅR OBEGRÄNSADE RESURSER

En före detta CIA-agent knivmördas i Vietnam och ett blodstänkt paket med falska pass leder spåren till den tjeckiska regeringen. Samtidigt börjar rykten florera om att Nordkorea upptäckt en gruvfyndighet som ger dem möjlighet att finansiera kärnvapen.

Under ledning av Jack Ryan Junior börjar den amerikanska underrättelsetjänsten Kollegiet att samla information om vad som visar sig vara en världsomspännande terrorkonspiration.

Men den unge nordkoreanske diktatorn har ytterligare en plan som ska säkerställa att hans dröm om en kärnvapenmakt infrias – att döda president Jack Ryan.

DÖDEN SOM DIKTATOR är den tionde boken om Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den full av initierade detaljer och tätskrivna actionscener. Dessutom målar den upp ett skrämmande verklighetstroget framtidsscenario.

Perfekt underbyggd och spännande.” – Publishers Weekly

”Ofattbart förutseende.” – Huffington Post

”Greaney har ärvt förmågan att skapa realistiska porträtt av politiskt, ekonomiskt och privat spioneri.” – Kirkus Review

”Hur vansinniga Clancys intriger än kan te sig på ytan, har de en obehaglig förmåga att bli verklighet.” – The Washington Post

”Aktuell och relevant… Clancys ande och hans vision lever vidare på sidorna i denna långa och underhållande roman.” – The Book Reporter

TOM CLANCY skrev inte mindre än 18 New York Times- bästsäljare. Redan hans första roman, Jakten på Röd oktober, fick lysande recensioner och beskrevs som den som ”den perfekta historien” av USA:s dåvarande president Ronald Reagan. Under de kommande trettio åren etablerade sig Clancy som en omisskännlig mästare på att blanda autentisk realism med intrikata konspirationer och knivskarp spänning. När han avled i oktober 2013 hade han just avslutat Rysk roulette – romanen som blev verklighet ett halvår efter att den skrivits.

MARK GREANEY har varit Tom Clancys medförfattare sedan 2012. Han har en examen i internationella relationer, spetsad med en master i militär underrättelsekunskap. Inför sina böcker reser han världen runt för att studera skjut- och stridsteknik, samt fältmedicin, på de platser han skriver om. Efter ett eget framgångsrikt författarskap har hans samarbete med Tom Clancy kommit att lovordas av såväl kritikerkåren som läsarna. Efter succéer som Rött hot och Rysk roulette axlar nu Greaney ensam arvet efter mannen som skapade den internationella thriller-genren. 

 

Visa mer