Dödsstigen

Dödsstigen

Beskrivning av boken

När kriminalinspektör Louise Rick efter tre veckors sjukskrivning återvänder till avdelningen för efterlysta personer dröjer det inte länge förrän hon kastas in i ett nytt fall. Det rör sig om en femtonårig pojke från Hvalsø som varit spårlöst försvunnen i två veckor. Ärendet tycks till en början tämligen okomplicerat, men när sökandet efter pojken leder till att man hittar liken efter tre unga kvinnor tar utredningen en ny och betydligt allvarligare vändning.

Hvalsø, där Louise själv växt upp, har sedan länge varit ett fäste för en kvardröjande asakult och mycket tyder nu på att någon har gjutit liv i den gamla trons blodiga ritualer, där unga kvinnor från traktens flickhem offrades för att blidka gudarna. Dödsstigen, vägen mellan flickhemmet och offerplatsen, är åter i bruk.

Vistelsen i hemtrakten ger också Louise en chans att gå till botten med vad som egentligen hände då hennes ungdomskärlek Klaus tog livet av sig för många år sedan. Hon har alltid utgått från att det var så det gick till, men i ljuset av de minnen som nu väcks till liv inom henne börjar en alternativ förklaring sakta ta form...

Dödsstigen är en skrämmande och andlöst spännande berättelse där Louise Rick ställs öga mot öga med sin barndomsvärlds mörka hemligheter.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Dödsstigen