Dödssynden

- Jan Mårtenson

Betyg 3.8
11h 42min
329 Sidor
Homandeckare
bookCoverFor

Summering av boken

Högtidsstund för Homanister!

Jan Mårtenson är älskad av generationer läsare för sina vassa iakttagelser, elakt och roligt skildrade persongallerier och inte minst för de spännande, klassiska deckarhistorierna där vin, mat och kultur spelar en viktig roll. Den här gången är det den korrumperade finansvärlden med sina bonusmiljoner och insideraffärer som råkar ut för Johan Kristian Homan, antikhandlaren på Köpmangatan i Gamla stan.

Investmentbanken Excelsior firar storslaget jubileum efter trettio framgångsrika år. Stämningen är hög bland hundratalet gäster i restaurangen på Vasavarvet, med det imponerande regalskeppet som fond. Årgångsviner, kulinariska anrättningar. Tal och gratulationer. Dit har även Johan Kristian Homan fått en inbjudan, även om han själv knappast är att betrakta som någon tyngre aktör i dessa kretsar.

Men festyran slår över i tragedi. Under Vasaskeppets akter hittas Excelsiors VD och hårdhudade grundare död. Han har störtat ner från avsatsen högst upp i museet. Olycksfall konstaterar polisen. Homan har dock andra tankar. Mord.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

36

Tid ljudbok:

11h 42min

Sidor e-bok:

329

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2008-06-30

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173481847

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789143503463

Vad andra tycker

Recensioner av Dödssynden - Ljudbok, E-bok

Sådär, en svala i serien och för Helge oxå faktiskt

Alf Bäckström

Så bra

Jag har alla Mårtenssons böcker läser om dem med jämna mellanrum.

Lovisa-marie