Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar

- Sarah Smarsh

Betyg 3.7
5h 41min
175 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Genom låtar som Jolene och 9 to 5 har Dolly Partons i årtionden synliggjort kvinnor som sällan hörs: vita arbetarklasskvinnor i den amerikanska södern. Partons karriär är en osannolik resa från akut fattigdom i Tennessee, i huset hon växte upp saknades el och hade utedass på gården, till stjärnstatus i Nashville och Hollywood. Hon är en av världens mest produktiva låtskrivare, hon har skrivit över 3000 låtar , har haft 25 Billboardettor och vunnit tio Grammys. Hon är flerfaldigt Oscarsnominerad, driver nöjesparken Dollywood i sin hemstat och är en viktig filantrop.

I Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar utforskar Sarah Smarsh Partons kulturella inflytande. Parton tog tidigt kontroll över bilden av sig själv och sin karriär. Hon spelade medvetet på bilden som sexsymbol, och lyfte fram en mer handfast sorts kvinnokamp grundad i fattiga kvinnors levnadsvillkor, långt från universiteten och politiken.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Erik MacQueen

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

5h 41min

Sidor e-bok:

175

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-11-10

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127174528

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127174511

Vad andra tycker

Recensioner av Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar - E-bok, Ljudbok

Boken lämpar sig inte som ljudbok enligt mig. Kanske på originalspråket, men här blir det rörigt. Intressant premiss för berättandet.

Tove