Dorian Grays porträtt

- Oscar Wilde

Betyg 3.7
9h 59min
245 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den stilige Dorian Gray besitter en skönhet som är få förunnad. Han tycks aldrig åldras och har en omåttlig förkärlek för det ytligt vackra. Men vad de flesta inte vet är att han har en mörk hemlighet; ett porträtt, undangömt, som visar hans verkliga jag. Där hans eviga ungdom inte alls är evig och där hans synder håller på att forma honom till oigenkännlighet. När det dåliga samvetet stötvis gör sig påmint får det Dorian att vackla. Kan han på något sätt rädda sin själ, innan den går hopplöst förlorad? Med allt det onda som han gjort, är det tveksamt om det finns någon återvändo...

Oscar Wildes klassiska "Dorian Grays porträtt" är idag en utav världens mest kända romaner. När boken först gavs ut ansågs den skandalös och stötande, men populariteten har sedan dess skjutit spikrakt i höjden. Boken har även filmatiserats otaliga gånger.

Oscar Wilde (1854-1900) var en irländsk dramatiker, författare och poet. Han är kanske mest känd för boken "Dorian Grays porträtt". På grund av sin homosexuella läggning stötte Wilde ofta på hårt motstånd och blev till följd av detta även dömd till fängelse. Han blev endast 46 år gammal.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Nils Selander

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

9h 59min

Sidor e-bok:

245

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-11-04

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788728108543

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788728083734

Vad andra tycker

Recensioner av Dorian Grays porträtt - Ljudbok, E-bok

En mörk bok , underbar läsning

Semra

Det välbroderade språket är något man behöver komma in i, historien i sig är intressant med flera goda citat. Huvud karaktären Dorian gör en enorm förändring i sin person allt efter som synden lockar honom. Hade dock velat veta vad som sades i folkmun efter bokens slut. Men en god bok och glad att jag tagit vid den.

Levi