Dotterns berättelse- Armando Lucas Correa

Betyg 3.9
9h 10min
263 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Av författaren till succéboken Den tyska flickan!

New York City, 2015: Åttioåriga Elise Duval har bott i USA sedan hon kom från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. När en okänd kvinna plötsligt dyker upp med ett antal brev, skrivna av Elises mor på tyska under kriget, skakas hennes liv i grunden. Sakta men säkert börjar helt sekels hemligheter veckla ut sig.

Berlin, 1939: Amanda Sternberg, bokhandelsägare och nybliven änka, flyr Nazityskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne har hon bara en dotter kvar. Och deras frihet blir flyktig, Amanda och dottern fångas snart in och tas till ett koncentrationsläger.

Dotterns berättelse är en hjärtskärande historia om kärlek, överlevnad och hopp, baserad på verkliga händelser, och beskriver ett av de mest brutala av Nazisternas dåd massakern i den pittoreska franska byn Oradour-Sur-Glane.

Armando Lucas Correa är en flerfaldigt prisbelönt författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo, Kuba, men är numera bosatt i New York där han är redaktör för People en español, USA:s största spanskspråkiga tidning. Den tyska flickan blev en stor internationell succé och har sålt i över 60.000 ex bara i Sverige.

Sagt om Den tyska flickan:

»En drabbande historia om krig och terrorism skildrad helt genom de undrande barnens ögon.« Pia Lindestrand, BTJ

»En av de vackraste, mest häpnadsväckande och berörande böcker jag någonsin läst.« Daniela Granvik, Bokduetten
Uppläsare:
Översättare:
Jessica Hallén
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 10min
Sidor e-bok:
263
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-12-17
Förlag ljudbok:
Louise Bäckelin Förlag
ISBN ljudbok:
9789177993353
Förlag e-bok:
Louise Bäckelin Förlag
ISBN e-bok:
9789177990932

© Louise Bäckelin Förlag (Ljudbok)

© Louise Bäckelin Förlag (E-bok)