Down under

- Johan Ehn

Betyg 4.3
7h 54min
247 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

1987. Jim är nitton år och reser ensam till Nya Zeeland, lämnar Stockholm bakom sig för att bli en ny och bättre version av sig själv. Han flyttar in hos sin farbror och faster, skaffar jobb och försöker bygga upp en tillvaro. Men minnena av det kaos han lämnat förföljer honom, och hans konservativa farbror styr sin familj med järnhand. En dag hämtar Jims faster honom efter jobbet och lämnar av honom på ett hostel. De vill inte att han bor hos dem längre, eftersom de har förstått att han är homosexuell. Nu börjar en omtumlande inre och yttre resa, och till slut vågar Jim äntligen se tillbaka på allt som lett honom till andra sidan jorden - down under.

Johan Ehn är skådespelare och konstnärlig ledare för Teater Barbara i Stockholm. Down under är hans debutroman, en till stora delar självbiografisk berättelse om den svåra balansgången mellan att försöka passa in och samtidigt vara sann mot sig själv.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 54min

Sidor e-bok:

247

Språk:

Svenska

Utgiven:

2017-09-27

Förlag ljudbok:

Gilla Böcker

ISBN ljudbok:

9789188281470

Förlag e-bok:

Gilla Böcker

ISBN e-bok:

9789188281432

Vad andra tycker

Recensioner av Down under - E-bok, Ljudbok

Tänkvärd

Ulla

En helt fantastisk bok. Känner igen mig i så mycket. En underbar röst som fick mig att vara där. Att uppleva det Johan Enh berättade om. Ville inte att den skulle ta slut.

Roger