Du är inte ensam, Stargirl

Du är inte ensam, Stargirl

Beskrivning av boken

Jag är snart 13 år (fyller den 18 november) och söker en mejlvän som också går i sexan och inte är lättchockad. Kille eller tjej spelar ingen roll.

När Milo sökte en mejlvän kunde han inte ana att det var just Stargirl, eller Stella som hon egentligen heter, som skulle svara. Milo och Stella skriver öppenhjärtligt till varandra om sina känslor, drömmar, ja helt ocensurerat om allt som händer i deras liv.

Milo vill bli skådespelare och gör allt för att få huvudrollen i skolans föreställning, men det är inte så lätt när resten av klassen inte ser honom för den han är. Stella försöker desperat att frigöra sig från sina så kallade vänner, det populära Rosa gänget. Mejlväxlingen mellan Milo och Stella blir ett andningshål där de kan vara sig själva. Och deras vänskap blir en vändpunkt som kommer att påverka dem resten av deras liv.

Eva Susso har skrivit över 30 böcker för barn och unga. Moa Eriksson Sandberg debuterade som författare 2011 med ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas. 2014 utkom författarduon med ungdomsromanen 8 saker du aldrig skulle våga. Du är inte ensam, Stargirl är deras andra bok tillsammans och är en känslomässig bergochdalbana – precis som livet är när man befinner sig på tröskeln till tonåren.

Illustrationer och omslag: Erica Jacobson.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Du är inte ensam, Stargirl