Dune- Frank Herbert

Betyg 4.2
725 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

VINNARE AV HUGO AWARD & NEBULA AWARD

En av tidernas 100 mest inflytelserika romaner enligt BBC

Melange är det mest eftertraktade ämnet i universum: en drog som kan förlänga människors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsättning för navigering under interstellära rymdresor. Melange finns bara på den karga ökenplaneten Arrakis.

När kejsaren tar ifrån adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stället ge planeten i förläning till familjen Atreides slår Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de räddas från att törsta ihjäl av Arrakis ursprungsfolk. Paul måste vinna arrakisfolkets tillit innan han kan leda upproret mot familjen Harkonnen.

Berättelsen om kampen om herraväldet över Arrakis är en storslagen och oavbrutet fängslande historia om makthunger, religion, svek, teknologisk övertro och begränsade naturtillgångar. I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

FRANK HERBERT [1920-1986] var en amerikansk science fiction-författare som publicerade sina första noveller på 1950-talet. Dune, som utkom 1965, betraktas allmänt som en av de främsta romanerna någonsin i genren. Den belönades med både The Hugo Award och The Nebula Award. Vintern 2020 har den nya, stort påkostade filmatiseringen av Dune premiär, i regi av Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario).

»Kraftfull, övertygande, genialisk.« Robert A. Heinlein

»Lika fängslande i sin handling som i sina filosofiska vyer. Ett häpnadsväckande science fiction-fenomen.« Washington Post

»Dune är unik. Jag kan inte komma på något annat att jämföra den med än Sagan om ringen.« Arthur C. Clarke

Författare:

Översättare:

Gabriel Setterborg

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

725

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-10-18

Förlag e-bok:

Modernista

ISBN e-bok:

9789178934768

Vad andra tycker

Recensioner av Dune - E-bok

Klassisk berättelse

Kanske en av de absolut bästa science fiction berättelserna vi har, komplett med dramatik, kärlek, svek och död. Underbart, levande språk med djup och många bottnar som gör att den är läsvärd, om och om igen.

Annica