Dvalan

Betyg 4.2
13h 16min
387 Sidor
Flickorna och mörkret
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma – den frireligiösa Pernilla – handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.

Camilla Grebes Dvalan är en skrämmande och andlöst spännande berättelse om en samtid präglad av narcissism och gränslöshet. Men det är också en skildring av kärlek stark nog att övervinna mörkret.

Dvalan är en fristående fortsättning på Husdjuret (som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska dito) och Älskaren från huvudkontoret (2015).

Författare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

3

Tid ljudbok:

13h 16min

Sidor e-bok:

387

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-11-01

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789178270200

Förlag e-bok:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-bok:

9789146234128

Vad andra tycker

Recensioner av Dvalan -
Ljudbok, E-bok

Spännande, bra uppläsning.

Ingegerd

Bra bok men lite tröttsamt skrivspråk. Tror inte jag orkar lyssna på fler böcker i den här serien

Anna

Ganska bra

Stina

Spännande!!!!

Maria