Effekten av Susan- Peter Høeg

Betyg 3.8
11h 46min
302 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Platsen är Köpenhamn. Susan är fyrtiotre år och världsberömd fysiker, mamma till tvillingar och gift med Laban. Dessutom har hon en unik egenskap: hon får andra att bli helt uppriktiga. Problemet är att Susan har missbrukat denna förmåga och därför riskerar ett långt fängelsestraff. Så ser hon en möjlighet som kan göra att hon går fri - hon behöver bara lirka fram hemlig information om Folketingets Framtidskommission. Det blir ett beslut som får oanade konsekvenser för Susan och hennes familj.

Peter Høeg har med Effekten av Susan skrivit en andlöst spännande och civilisationskritisk roman. Här möter vi på nytt hans helt egensinniga blandning av realism och overklighet, tidsförskjutningar och oväntade personporträtt som lockat läsare runt om i världen.

"Effekten av Susan är helt enkelt en totalroman, ett läsäventyr på nivå med den internationella storsuccén Fröken Smillas känsla för snö ... Visst finns det referenspunkter. Man kan jämföra med Margaret Atwoods (eller varför inte Nina Björks) samhällskritik, med Stieg Larssons kombination av moralism och spänning, Dan Browns populärvetenskapliga eskapism. Men ytterst spelar Høeg i denna fulländade comeback i en egen liga, just i sitt mod att närma sig det allvarligaste, det mest smärtsamma och kusliga, med en avväpnande lekfullhet."
Jens Liljestrand, Expressen
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Ninni Holmqvist
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
11h 46min
Sidor e-bok:
302
Språk:
Svenska
Utgiven:
2019-03-17
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113097138
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113070797

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Effekten av Susan - E-bok, Ljudbok

Otroligt bra bok! Peter Hœgh levererar!

Örjan

Oengagerande och ointressant

Peter