Efter Morris- Frida Spikdotter

Betyg 4.2
14h 52min
425 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Den excentriska Alex lever ensam och isolerad i sin lilla förortstvåa, precis som hon vill ha det. Hennes ilskna värld består av arkitektjobbet, kvarterskrogen och ett litet förfallet torp i de Sörmländska skogarna. Inget kan rubba hennes bittra cirklar och hon håller alla mänskliga relationer på tryggt avstånd.

Så en dag kommer ett handskrivet brev. Och sen kommer Morris... Den tioåriga pojken kliver över tröskeln till Alex trånga värld och får den att gunga. Det kan hon inte tillåta. Hon gör allt för att bli av med honom.

Efter Morris är en bok om ett annorlunda föräldraskap. Det är berättelsen om ett hjärta i permafrost och om en pojke som blir man. Om att göra så gott man kan i en samtid som skakar och skälver. Det är också ett dråpligt tankeexperiment och en lek med föräldrarollen. Vem får räknas som förälder? Och hur kan kärlek se ut när den inte ser ut som den brukar?

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

14h 52min

Sidor e-bok:

425

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-02-01

Förlag ljudbok:

Nitwit Förlag

ISBN ljudbok:

9789198825800

Förlag e-bok:

Nitwit Förlag

ISBN e-bok:

9789152737576

Vad andra tycker

Recensioner av Efter Morris - Ljudbok, E-bok

Ovanlig och bra bok! Jag trodde dock att det skulle framgå hur Hanna tänkt…😊 Uppläsningen var bitvis lite styltig, vilket förtog en del av upplevelsen.

Ingrid

Lysande!

Morgan

Så annorlunda, älskar både Alex och Morris. Hoppas det kommer mer från författaren❤️

Ann-Kristin

Annorlunda och bra bok. Genomgående onödigt utdragna beskrivningar och lååång handling. Mycket bra uppläsare!

Maria

Älskar den här boken❤️. Den är så välskriven, känns mycket genomarbetad, inte ett överflödigt ord. Den väcker hela känsloregistret i mig. Jag hoppas innerligt att Frida fortsätter i sitt författarskap(ande). Heder även till uppläsaren, som får boken att komma till sin rätt!

Åsa

Bästa boken på ett bra tag, kunde inte sluta lyssna

Ann-Margret

Läs!! Underbar!🙂

Annelie

Mänsklig oförutsägbar jobbig och alldeles underbar

Jill

Fantastiskt bra bok. Kunde inte sluta lyssna.

Eva

Kommer att sakna Alex den hårda men mjuka ❤️ Men framför allt kommer jag att sakna det briljanta språket och fina texten 🌟🌟🌟🌟🌟

Sandra

Underhållande och bitvis rolig

Josefin

Alltså, jag har skrattat, gråtit och fyllts av sådan värme av den här unika berättelsen om hur ett föräldraskap också kan vara. Det här är så upplyftande, rolig och vacker läsning!

Anna

Ovanlig bok. Rekommenderas

Nilla