Elfenbenslasten

Elfenbenslasten

Beskrivning av boken

När Sean Courtney återvänder hem från den afrikanska vildmarken möts han av kaos och konflikt. Under hans frånvaro har ett krig brutit ut mellan det brittiska imperiet och boerna i Transvaalrepubliken. Som om det inte vore nog har en hätsk rivalitet blossat upp även i hans egen familj. Mellan hans två söner - den ene hans namne, den andre ett hemligt kärleksbarn - växer osämjan för var dag som går. Kan han behålla båda sönerna i sitt liv eller måste han välja? När kriget står för dörren riskerar Sean att förlora allt. Men kanske finns det en ljusning längs horisonten...

Elfenbenslasten utspelar sig i boerkrigens tid och är den andra delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

Vad andra tycker

Recensioner av Elfenbenslasten