Elva dagar i Berlin- Håkan Nesser

Betyg 4
8h 58min
268 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Elva dagar i Berlin är en saga för barn över arton år i Tage Danielssons och Astrid Lindgrens efterföljd. Boken är också den tredje delen i Håkan Nessers storstadstrilogi; de bägge inledande är Maskarna på Carmine Street (2009) och Himmel över London (2011).

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 58min
Sidor e-bok:
268
Språk:
Svenska
Utgiven:
2015-07-31
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176510278
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100145835

Vad andra tycker

Recensioner av Elva dagar i Berlin - Ljudbok, E-bok

Intressant berättelse som går i flera dimensioner på olika århundraden.

Peter

En fin berättelse. Välskriven.

Sten-Åke

Charmig saga

Sigrid

Nej, detta var inget vidare

Halva boken gick utan att något egentligen hände, andra halvan rätt trist. Nesser brukar vara ett säkert val, men denna var inte alls i min smak.

Annette

Rörig

Fint berättad men för mycket hoppande i tiden i början av boken för att jag skulle orka hänga med och fortsätta med boken. Dock har jag en kurs där jag måste läsa den så av den anledningen läste jag klart den.

Louise