Emmy 2 - Skitresan till Sverige- Mette Finderup

73 Sidor
Emmy
bookCoverFor

Beskrivning

Emmys klass ska på klassresa, men de kan inte komma överens om vart de ska åka. Som tur är, enligt Emmy, vinner Sverige omröstningen och efter en resa på ett skitigt tåg med äckliga terror-matlådor hamnar de på den idylliska ödegården Skånaholm mitt i en svensk skog.

Dagen därpå överraskas de av en annan skolklass. Från Köpenhamn. Och så ska det förstås bli fest! Men för första gången i sitt liv upplever Emmy hur det är att bli utfryst, när hennes kompis Sasha vänder henne ryggen och skaffar nya vänner.

Emmy är en helt vanlig och väldigt dansk tjej som bor i den fiktiva byn Karleager någonstans på Jylland. Karleager är så litet att man måste ta en buss för att komma in till den lite större staden Hejresö, där det inte händer någonting alls, men där man i alla fall kan hoppa på ett tåg till resten av världen. Emmy bor med sin mamma och ibland med sin storebror Martin. Hennes föräldrar är skilda och hennes konflikträdda polispappa bor numera i Köpenhamn. Lyckligtvis har Emmy också sin bästis Kit att hänga med och hålla ihop med när klassens bimbo-brudar är på krigsstigen. Serien om Emmy är uppbyggd som Emmys egen dagbok. Det är roliga böcker som kan läsas av både killar och tjejer (och deras föräldrar – Emmy har faktiskt en hel del vuxna fans).

Mette Finderup (f. 1968) är en dansk författare som skriver både fantasy och humoristiska böcker för barn och unga. Hon har jobbat i en bokhandel och som tidningsredaktör, men sen 2005 ägnar hon sig mest åt att skriva böcker. Hennes populära böcker om Emmy från Karleager är utgivna i flera länder.
Författare:
Översättare:
Camilla Duner
Format:
E-bok
Serie:
Sidor e-bok:
73
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-09-07
Förlag e-bok:
Lindhardt og Ringhof
ISBN e-bok:
9788711872024

© Lindhardt og Ringhof (E-bok)