En äkta man- Dennis Lehane

Betyg 3.7
14h 14min
403 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Dennis Lehane, författaren bakom hyllade Mystic river (Rött regn) och Shutter island (Patient 67), är tillbaka i högform med den psykologiska relationsthrillern En äkta man.

Efter att ha fått ett sammanbrott i direktsändning har tevejournalisten Rachel Childs stängt in sig i sin lägenhet. Hon är fången bakom sina egna psykologiska och sociala spärrar och hon plågas av händelser i sitt förflutna. När Rachel av en slump träffar Brian och blir hals över huvud förälskad verkar det först som att han ska lyckas dra henne ut ur hennes skal. Men efter deras bröllop börjar Brian bete sig allt mer underligt. Ett slumpartat möte en regnig eftermiddag får Rachels världsbild att rasa samman. Är Rachel bara paranoid, kanske på gränsen till galenskap, eller är allt hon trodde var sant en lögn?

En äkta man är en mörk, uppslukande och romantisk spänningsroman med en intrig som överraskar gång på gång.

Författare:
Översättare:
Johan Nilsson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
14h 14min
Sidor e-bok:
403
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-01-04
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176518212
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100167264

Vad andra tycker

Recensioner av En äkta man - Ljudbok, E-bok

Gav boken 30 %. Men de resterande 70 % :en lämnade jag med glädje!!!! HERREGUD så långtråkig. Jag kollade på alla genrerna som denna bok tydligen skulle falla in under med häpnad ;jag skulle klassa in den under en egen ; poesi / lyrik el liknande... Jag älskar Katarina E's röst, därför stod jag ut med dravlet så länge, men jeezzzz..... Inget händer liksom, annat än, i mina ögon så överdrivet flummigt, klibbigt sockersött pretentiöst och sliskigt överdrivna försök att fördjupa sig i varenda känsla, tex " hans doft var så.. Speciell, den doftade.... Blixtar " Eller " han förvandlades på ett ögonblick från predator till en hund som väntar på nästa befallning från sin husse" Svårt förklara, men sammanlagt så blir allt bara för mycket, varje känsla och tanke måste liknas vid någonting, i något slags försök att hålla fast vid en melankolisk känsla av mystik och hemlighetsfulla skeenden. Nä fy så långtråkigt!!!

Maria

Spännande rakt igenom

Väldigt bra bok! Välskriven och med en mångbottnad intrig som hela tiden skiftar. måste även berömma översättaren!

Marika