En annan del av mig

En annan del av mig

Beskrivning av boken

Allt som Anna Svensson har drömt om har hon förlorat. Efter flera misslyckade IVF-behandlingar har pojkvännen Peter lämnat henne för en annan kvinna. Kvinnan i lägenheten bredvid. Dessutom har hennes mormor Alvas bortgång triggat igång ännu en alkoholtyngd period för hennes mamma. Alva älskade aldrig sin dotter och vägrade konsekvent att svara på frågor om sin familj eller vart hon kom ifrån. Varför var hon egentligen så känslokall?

När det uppdagas att en del av arvet efter Alva består av hennes föräldrahem i norrländska Vågabyn bestämmer sig Anna för att åka dit. Kanske finns där någon som vet mer om hennes släkt? I det lilla samhället träffar hon snart den envisa åttionioåringen Evert, som helt klart vet mer än han låtsas om, och den unga bonden Jonas, som gör sitt bästa för att hålla Evert vid liv. Det råder inga tvivel om att något måste hänt Annas mormor när hon bodde i Vågabyn, men vad? Och kan sökandet efter Alvas historia leda till att Anna äntligen hittar rätt i sin egen?

Emelie Joners, född 1979, är en svensk författare, förskollärare och lantbrukare från Gästrikland. Hon är numera bosatt i Järvsö och debuterade år 2021 med romanen "En annan del av mig". Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av En annan del av mig