En av fyra- Jessika Devert

Betyg 4.3
12h 53min
404 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

På ett bibliotek i staden Blomdala jobbar fyra kvinnor med olika härkomst, familjeförhållanden och syn på livet. En bär på en livsfarlig hemlighet, men hur ska man veta det när hon inte vågar berätta om sina mörka hemförhållanden? Det kan vara vem som helst av de fyra.

Eva är närmare sextio år och nybliven chef för biblioteket. Hon verkar ha ett till synes lugnt och trevligt liv med maken, men ingen vet att hon en gång i tiden flydde Blomdala. För Malin är familjen det viktigaste och hennes liv är i det närmaste Instagram-perfekt. Men hennes man har ingen aning om att hon ibland fantiserar om en annan. Märta är den alternativa tjejen som äntligen träffat kärleken på Tinder. Men känner hon honom verkligen? Städerskan Sadiha drömmer om att ta plats och om andra arbetsuppgifter, men motarbetas av sin familj. Ska hon våga ta chansen till ett nytt liv?

När Eva börjar riva ner de hierarkiska murarna på biblioteket kommer de fyra kvinnorna allt närmare varandra. Men det sätter farliga bollar i rullning ...

En av fyra är en spännande relationsroman om fördomar och vänskap, som också sätter fingret på en av våra viktigaste samhällsfrågor - kvinnomisshandel.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

12h 53min

Sidor e-bok:

404

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-01-18

Förlag ljudbok:

Printz publishing

ISBN ljudbok:

9789177716815

Förlag e-bok:

Printz publishing

ISBN e-bok:

9789177716877

Vad andra tycker

Recensioner av En av fyra - Ljudbok, E-bok

Läs den!

Kerstin

Otroligt bra och tankvärd.

Carina

Läs!

Ulrika

En bra början, men fortsättningen höll inte, tyvärr.

Eva

Jessika! Jag visste att du var bra på att sminka då jag blev fixad av dej när du sålde makeup. Men inte att du hade en sån fantastisk fantasi och kreativitet när det gäller det skrivna ordet. Jag är helt såld på alla dina böcker, men den här ”En av fyra”… WOW!!! Bästa boken du skrivit! Så medryckande, fängslande och eftertänksam! Sista 10 kapitlen kunde jag inte sluta lyssna, var bara tvungen att lyssna klart på hur allt gick! Satt hulkande med gråten i halsen och förbannade alla som slår och tar sig friheten att mobba, förminska, trycka ner, misshandla och våldta! Boken gick rakt in i både hjärta och själ 🫶

Anita

Tack!

Oerhört klipskt att inte avslöja vem kvinnan är förrän slutet. Det gör att läsaren hela tiden är på helspänn och letar efter avslöjande tecken. Vilket jag tror är budskapet och syftet med den här boken. Att öppna upp ögonen och se allt som är kvinnovåld och missförhållanden. Det är inte bara det blodiga och fysiska. Utan alla små tecken, alla slag under bältet, alla tecken på kärlekslösa relationer, kommentarer om utseende, att förvänta sig färdiga matlådor, att förminska och inte tro på ens partner när den vill utvecklas, att försumma sin partner och fråga varför middagen inte är färdig istället för att fråga hur första dagen på nya jobbet var, att förhindra och förlöjliga relationer till andra (Eva/ Birgitta/Daniel) osv. Listan kan göras lång. Tack så oerhört mycket Jessika Devert och Nina Zanjani för den här upplevelsen. Jag kommer att bära med mig dem fyra kvinnorna länge. De blev som nya vänner och jag kommer sakna att höra om deras liv, upplevelser och drömmar.

Melanie

Hennes bästa bok hittills. Väldigt jobbig att höra men så otroligt viktig. Alla borde läsa/lyssna på denna. Den beskriver ett utbrett samhällsproblem.

Emily

Riktigt bra bok

Maria

👍

Agneta

Angelägen, viktig.

yvonne

Ovanligt o spännande upplägg! Fantastiskt bra!!!

Marie-Louise

En viktig berättelse om sånt vi helst inte vill tänka på. Men också en berättelse om starka kvinnor, kärlekens makt och om vänskap

Annika

Den bästa av Jessika Deverts böcker - hittills. Som en pusseldeckare och med ett allvarligt ämne. Fin balans mellan fiktion och möjlig verklighet. Både ”feelgood” och ”feelbad” i samma paket. Lätt att visualisera såväl karaktärer och miljöer som handling.

Ann-Kristin

Viktiig bok om relationer och kvinnomisshandel. Gripande

Eva

En bra bok med ett viktigt innehåll

Birgitta