En barkbåt till Eddie- Viveca Lärn

Betyg 4.6
3h 44min
102 Sidor
Böckerna om Eddie
bookCoverFor

Beskrivning

Eddie är sju och hans storebror Anders nio år och ofta ensamma hemma eftersom deras pappa ofta är borta. Eddie gillar inte skolan så värst, men han är förtjust i djur. När han får chansen att ta hand om hunden Valentino, mer känd som Valle, ramlar Eddie bakåt av spänning. Men att ta hand om en hund är inte riktigt som Eddie hade väntat sig, och plötsligt ligger han på en bår i en ambulans i full utryckning.

"I EDDIE-gestalten har Viveca Sundvall funnit en fin liten hjälte - klok och dyster i växlande portioner." - Ulla Rhedin, DN
Boken var nominerad till Augustpriset i kategorin "Årets svenska barn- och ungdomsbok".
Boken fick tidningen Expressens årliga pris för barn- och ungdomskultur, Heffaklumpen 1992.

Böckerna handlar om Eddie som börjar skolan. I Viveca Lärns böcker om Mimmi, är det Eddie som är lillebror till Mimmis kompis Anders.
SVT:s julkalender 1994, Håll huvet kallt, baserar sig på berättelserna om Eddie.

Viveca Lärn, tidigare Viveca Sundvall (född 1944), är författare och journalist. Hon debuterade 1975 och har sedan dess publicerat mer än 40 barnböcker, samt en del romaner för vuxna, som bland annat legat till grund för TV-serien Saltön.
Viveca Lärn har fått ett antal utmärkelser för sitt författarskap, bland annat det prestigefyllda Astrid Lindgren-priset, och hennes böcker har översatts till ett tiotal språk.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Del:

2

Tid ljudbok:

3h 44min

Sidor e-bok:

102

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-09-01

Förlag ljudbok:

Saga Egmont

ISBN ljudbok:

9788711713211

Förlag e-bok:

Saga Egmont

ISBN e-bok:

9788711504987