En bit av George
  
Dela boken    

Sveriges svar på Nick Hornby!


George är en nyfiken och pratglad romantiker som drömmer om att bli författare. Han tror att han lever ett händelselöst liv i förorten med sin familj: Susanne som är projektledare, och tonårsbarnen Anton och Elin. Men allt förändras kvällen då han hittar ett kärleksbrev till Susanne och förstår att hon är otrogen med fotbollspappan och alfahannen ”Tjuren”. Hon är kär och George är dumpad.
På darriga ben ger sig George ut på banan igen. Han sväljer stoltheten och dejtar vänners vänner, med blandad framgång. Motvilligt tar han även klivet in i nätdejtandets värld. Samtidigt försöker han förverkliga sina författardrömmar och kläcker den ena bokidén efter den andra, även detta med blandad framgång. Vid hans sida finns bästa kompisen Pablo, pappaledig, jobbigt snygg och med en svaghet för kvinnor. Frågan är om han är rätt man att visa hur man går vidare i livet. Nu har George chansen att själv bestämma över sin framtid. Men vad är det egentligen han vill?
En både charmig och gripande debutroman om vår tids relationer och en mans väg tillbaka till sig själv.

"Charmig jakt på kärleken. När man läser om Georges sökande efter någon att älska är det lätt att associera till Nick Hornby. Här finns de långa amatörfilosofiska kompissamtalen man både hatar och älskar och de dråpliga missförstånden, fångade med exakt timing. Här finns mannens perspektiv på den eviga kampen mellan könen och de där scenerna man direkt känner skulle bli fantastiska på film. Det bästa ordet på den här romanen är charmig. Även om den inte är särdeles djuplodande eller belyser stora existentiella frågor är innehållet gestaltat med stor värme och humor men bitvis också med tyngd och svärta. Det är otroligt lätt att tycka om huvudpersonen George, trots hans patetiska brevskrivande, överdrivna fixering vid matlagningsdetaljer och misslyckade försök att vara vitsig. Att Hennius berättar om en bedragen man och tvåbarnsfar som i första hand är människa är mycket befriande. För även om George ofta funderar över män och kvinnor och hur de ska leva tillsammans, så är resonemangen inte stereotypt manliga och förutsägbara utan självutlämnande och uppfriskande." Södermanlands Nyheter


Visa mer