En egen lön

Betyg 4.2
12h 35min
På egna ben
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Året är 1913 och Hillevi lämnar föräldrahemmet för att börja sitt arbete som tvätterska på godset Tjolöholm. Sysslorna är slitsamma och Hillevi drömmer om ett bättre och friare liv. Genom grevinnan får hon en glimt av fotograferandets fascinerande värld. Hillevi förundras över den magi som skapas med hjälp av en kamera och inser att detta är vad hon vill viga sitt liv åt. Men i en tid då ogifta kvinnor är omyndiga och de gifta blir försörjda av sina makar får Hillevi kämpa hårt för att förverkliga sin dröm.

Parallellt med Hillevi följer vi Daphne och hennes liv i nutidens Lund. Även Daphne drömmer om att arbeta som fotograf och planerar att starta en fotoateljé. Men så bryter corona pandemin ut och hennes planer grusas. Ska hon tvingas leva på sin sambo? Trots att mer än hundra år skiljer Hillevi och Daphne åt har de en gemensam dröm: att arbeta och försörja sig som fotograf – och att kunna leva på en egen lön.

Maria Gustavsdotter har hyllats för serien Prästdöttrarna som utspelar sig i stormaktstidens Sverige. Med En egen lön bevisar hon återigen sin osvikliga känsla för att trovärdigt skildra kvinnors liv, såväl de moderna som de i svunnen tid.

Format:

Del:

1

Tid ljudbok:

12h 35min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-10-10

Förlag ljudbok:

Historiska Media

ISBN ljudbok:

9789177895299

Vad andra tycker

Recensioner av En egen lön -
Ljudbok

Lo Kauppi funkar fint som vanligt men den andra uppläsaren var ganska bedrövlig.

Anna

Intressant att höra om kvinnors kamp

Kristina

En viktig bok ur historiskt perspektiv. Rösträtten i fokus och två bra berättare för läsningen framåt. Mycket läsvärd 💃

Martina

Jättebra bok. Men inget bra slut. Svårt med två olika livsöden. Hoppas på en fortsättning om Hillevi,,,

Lena