En engelsk gentleman- Jane Gardam

Betyg 3.9
10h 2min
280 Sidor
Edward Feathers
bookCoverFor

Beskrivning

Sitt smeknamn, eller kanske öknamn, har han hittat på själv, med all den självironi en man uppväxt i utkanterna av det engelska imperiet kan uppbringa: Gamle Filth (Failed In London, Try Hongkong). Sir Edward Feathers var en gång en uppburen advokat och domare i Hongkong, nu är han gammal och utlämnad till minnena av en kärlekslös barndom och en livslång kärlek till hustrun Betty. En engelsk gentleman är den första romanen av tre om Edward Feathers och hans hustru som givit Jane Gardam en sen men stor och mycket välförtjänt framgång runt om i världen. De två andra delarna, En trogen hustru och De sista vännerna, kommer ut senare under 2017.

Skarp, mänsklig, generös och underbart rolig, hon är en av våra allra finaste författare. Hilary Mantel

Jane Gardam började skriva först när hon blivit 40, samma dag som hennes tredje barn började skolan. Sedan dess har hon skrivit en lång rad böcker, också för barn och vunnit en rad priser. Hon är i dag nära 90 år och bor i grevskapet Kent i England.

Den här romanen är verkligen Gardams mästerverk. Hennes gestalter gör den till en av de mest rörande berättelser jag läst på åratal. Guardian
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Annika H. LöfvendahlJan Hultman
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

1

Tid ljudbok:
10h 2min
Sidor e-bok:
280
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-03-14
Förlag ljudbok:
StorySide
ISBN ljudbok:
9789177612087
Förlag e-bok:
Weyler förlag
ISBN e-bok:
9789176810781

© 2017 Storyside (Ljudbok)