En engelsman i Paris
  
Dela boken    

Fransk feeling och elegans


Trettioåriga Aurélie Bredin vandrar ensam och sorgsen på Paris gator. Hennes far har nyligen dött och hennes pojkvän har lämnat henne för en annan kvinna.
Under sin promenad kommer hon till en bokhandel där hon hittar boken En engelsman i Paris av den engelska författaren Robert Miller. Boken beskriver hur han kom till Paris för en lansering och träffade en kvinna.
Till sin förvåning upptäcker Aurélie att kvinnan liknar henne själv och att berättelsen delvis utspelar sig på pappans restaurang, Temps des Cerices, som hon nu fått ärva.
Aurélie blir besatt av att få träffa författaren. Hennes försök att kontakta den attraktive men skygge Robert Miller lyckas inte. Framförallt är redaktören på förlaget inte hjälpsam. Men Aurélie ger inte upp. Hon skriver till författaren och bjuder honom på en romantisk middag. Och en dag får hon svar. Det blir ett möte som hon aldrig hade kunnat drömma om …


”En engelsman i Paris är en charmerande kärlekshistoria som gör att jag sitter och småler.”
Smålänningen
”Nicolas Barreau skriver romcom som smakar macaron – sött franskt och förföriskt gott!”
M-Magasin
"Nicolas Barreaus roman En engelsman i Paris är en riktig liten pärla, en härlig romantisk komedi, skriven med humor och känsla. Läs och må bra!" Allers
Översättare: Victoria Johansson Ramirez

Visa mer