En förlorad kärlek

- Alyson Richman

Betyg 4.4
10h 20min
274 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. ”Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man.

Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar.

Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz. Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken. Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa.

En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Carina Jansson
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
10h 20min
Sidor e-bok:
274
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-03-16
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Polaris
ISBN ljudbok:
9789177954538
Förlag e-bok:
Bokförlaget Polaris
ISBN e-bok:
9789177954521

© Bokförlaget Polaris (Ljudbok)

© Bokförlaget Polaris (E-bok)