En främling lika tillitsfull som du
  
Dela boken    

En främling lika tillitsfull som du
Thomas för en ensam tillvaro som EU-tjänsteman i Bryssel. Om veckosluten pendlar han hem till fru och barn i Brommas Nockeby. Var tredje månad går han ut med sina manliga vänner i kvartalsklubben. En sommarkväll strålar de samman på Riche. Barndomsvännen Ahmed känner sig inte hemmastadd på Stureplan och lockar med sig Thomas till Sundbyberg där de båda växte upp. På klubb Metropol träffar de karaokevärdinnan och hårfrisörskan Loishan och efter stängning går de på efterfest. Det blir en natt då Thomas tillvaro sätts på spel.

En främling lika tillitsfull som du är en melankolisk kärleksnovell om ensamhet, tillhörighet, klass och lojalitet. Här i inläsning av författaren själv.

Cyril Hellman är författare och prisbelönad journalist. Han har bland skrivit för Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen samt arbetat för Sveriges Radio och SvT. Han debuterade som författare med romanen Gå Johnny, gå, gå år 2005 och har sedan dess släppt ett tiotal böcker, bland annat uppmärksammade Spelet är spelet (med Leo Carmona) och senast Svenska Mordhistorier där han dramatiserat avsnitt ur en av Sveriges populäraste podcasts.

Visa mer