En hjältes liv

En hjältes liv

Beskrivning av boken

Donald Jades monotona vardag äts upp av rutin. Arbetet som kameratekniker har förlorat sin forna glans, och hans liv är utöver det ganska tomt. Efter en livsomvälvande händelse börjar Donald drömma om ett nytt liv, och som att hon kunde läsa hans tankar så föreslår en bekant, scriptan Tina, en resa söderut.

I Frankrike finner Donald sitt eget namn på en gravsten. Begravd där är hans far. Det enda Donald vet om honom är att han var en amerikansk flygare under andra världskriget, men han börjar snart eftersöka mer information om hans liv. Snart förvandlas semestern till en jakt på sanningen om Donalds far, som ska leda honom in i ett äventyr där hans liv står på spel.

Bobi Sourander (1928-2008) var en finlandssvensk författare och journalist. Under hans framgångsrika karriär var han bland annat Dagens Nyheters sydamerikakorrespondent mellan 1969-1974, vilket skulle komma att göra ett stort avtryck i hans författarskap. Sourander har skrivit ett antal hyllade spänningsromaner och vunnit flera priser för sitt författande.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av En hjältes liv