En kvinna i blått

Betyg 3.9
11h 2min
311 Sidor
Ruth Galloway
bookCoverFor

Beskrivning av boken

När Ruth Galloways vän Cathbad vaktar ett hus i pilgrimsorten Walsingham i Norfolk, får han en kväll syn på något högst märkligt. På kyrkogården i närheten av huset sitter en ung kvinna, klädd i nattlinne och blå morgonrock. Morgonen därefter hittas hon död i ett dike utanför Walsingham. Kriminalkommissarie Harry Nelson kallas in och konstaterar att den döda kvinnan behandlades för drogmissbruk på ett privat sjukhus i närheten.

Som hängiven ateist har Ruth själv undvikit Walsingham under sina 17 år i Norfolk, men blir kallad dit av en gammal universitetsvän som arbetar som präst. Väninnan har börjat få hätska, anonyma brev som riktar sig mot kvinnliga präster och refererar till ortens arkeologi - och med en slående formulering om 'en kvinna i blått, gråtande över världen'.

Sambandet mellan den döda kvinnan och de religiösa hotbreven kan omöjligt vara en slump. Medan det lilla samhället förbereder sig för det årliga påskspelet om Jesu korsfästelse, påbörjar Ruth och Harry en kamp mot tiden. Frågan är om de kan hitta mördaren innan fler faller offer?

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Ing-Britt BjörklundGunilla Roos

Format:

Ljudbok
E-bok

Del:

8

Tid ljudbok:

11h 2min

Sidor e-bok:

311

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789177351368

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148199

© 2017 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av En kvinna i blått -
Ljudbok, E-bok

En favoritserie men detta tycker jag inte är en av de bästa böckerna i serien. Lite rörig och konstlad intrig. Mycket bra uppläsare.

Karin

Rörig med svag intrig- ”en transport sträcka” Utmärkt uppläsning

sylwianne

Ok

Jan-Erik

Tyckte Caba saknades för mycket i denna bok.

Isabella