En man som heter Ove

Betyg 4.6
10h 1min
352 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

10h 1min

Sidor e-bok:

352

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-08-27

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789173486606

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137138657

Vad andra tycker

Recensioner av En man som heter Ove -
Ljudbok, E-bok

Fantastisk ♥️

Unnur Eygló

Bästa boken någonsin. Fy fasen vad man både har skrattat och gråtit ❤️😭

Rebecca

Jätte bra bok!

Matz

Väldigt bra uppläsare!👍

Jimmy