En moder har fyra döttrar

269 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det finns händelser i varje människas liv som på gott eller ont tvingar det i en annan riktning. Tillvaron klyvs i ett före och ett efter. Om sådana vändpunkter handlar En moder har fyra döttrar.

I centrum för romanen står Ottilia, 49 år och framgångsrik fastighetsmäklare i 1990-talets Sverige. Hon har tre döttrar och den yngsta av dem, gymnasisten Herta, bor fortfarande hemma i den vackra rymliga lägenheten invid ett torg mitt i stan.

Men Ottilias liv rymmer en hemlighet. Till hennes hus flyttar romanens andra huvudperson, den litet egendomliga och vilsna Hillevi, som spionerar på henne. När Ottilia inför semestern ber Hillevi att vakta lägenheten får hon sin stora chans.

Och in och ut ur huset vid torget rör sig också romanens andra människor, Ottilias man arkitekten Wilhelm, Hertas pojkvän Jesper som bär på en stor sorg, och systrarna Katarina och Lisa.

En moder har fyra döttrar är en berättelse om de tidlösa konflikter som kan drabba den mest medvetna moderna människa, en roman med den psykologiska insikt som har blivit ett kännemärke för Inger Alfvén, en av våra stora svenska samtidsförfattare.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

269

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-05-10

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100130510