En mörderska bland oss- Hannah Kent

329 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”Först begrep jag inte varför de stod där, män och kvinnor, allihop gloende och orörliga. Sedan förstod jag att det var mig de stirrade på. Jag förstod att de där människorna inte såg mig. Jag var två döda män. Jag var en brinnande gård. Jag var en kniv. Jag var blod.”

Norra Island 1829. Pigan Agnes Magnúsdóttir, dödsdömd för sin medverkan i ett brutalt dubbelmord, inhyses på den avsides belägna gården Kornsà i väntan på avrättning. Av rädsla och avsky undviker familjen först all kontakt med Agnes. Men snart väcks frågor och tvivel, kanske är hon inte det kallblodiga monster hon utmålats som. Till allas förvåning väljer Agnes den unge, oerfarne prästen Tóti till sin själasörjare. Efterhand får han den bittra, ordknappa Agnes att öppna sig och avslöja sin roll vid dråpet på Natan Ketilsson, hennes husbonde och svekfulle älskare. Men hur kan hon undkomma ett öde som avgörs av andras fördomsfulla föreställningar?

En mörderska bland oss är en historisk roman med verklighetsbakgrund, som utspelar sig på ett kargt och kärvt Island, och Hannah Kents kristallklara prosa är ett mörkt kärleksbrev till landet.

”en fascinerande blandning av fakta och fiktion … berör in i hjärtat.
Agnes kommer att vara med dig långt efter att sista bladet vänts.”
daily express.
Författare:
Format:
E-bok
Sidor e-bok:
329
Språk:
Svenska
Utgiven:
2014-02-26
Förlag e-bok:
Massolit Förlag
ISBN e-bok:
9789175370897

© Massolit Förlag (E-bok)