En oskyldig flicka från landet : Kriminalroman- Jacob Palme

186 Sidor
Peter Sundman
bookCoverFor

Beskrivning

En ung vacker kvinna, mördad i den tobaksaffär där hon har sitt arbete. Generaldirektören för Postverket, hittad död i en idyllisk insjö. De två har aldrig träffats, de lever i helt skilda världar, bara deras våldsamma död är gemensam. Hur? Varför?

Logiken i handlingsschemat ligger dold i en okänd mördares sätt att uppleva världen. Om gåtan skall kunna lösas måste någon komma på den gemensamma nämnaren: tålmodigt staplar polisen detalj på detalj tills mönstret börjar framträda klart – men kanske för sent för att rädda de ytterligare synbarligen oskyldiga människor som mördaren hotar.

Den mördade kvinnans vänner kallar henne "en oskyldig flicka från landet" – men är hon så oskyldig som hon först verkar?

Denna kriminalroman skildrar realistiskt polisens arbete med utredningen av ett brott, den handlar om vanliga människor, vanliga poliser i vårt vardagliga Stockholm, en närhet till verkligheten som ger romanen en speciell spänning och läsaren en känsla av att vad som helst egentligen kan hända i vårt lugna kvarter, bland människor som vi.

Jacob Palme, författare och professor i datavetenskap, gjorde med denna kriminalroman sin skönlitterära debut 1970. Förutom kriminalromaner har han även skrivit facklitteratur och debattböcker.

Författare:
Format:
E-bok
Del:

1

Sidor e-bok:
186
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2015-05-04
Förlag e-bok:
Wahlström & Widstrand
ISBN e-bok:
9789146227090

© Wahlström & Widstrand (E-bok)