En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv- Jessica MacDowall

Betyg 4.5
11h 38min
bookCoverFor

Kommande bok

E-bok: 2023-06-02

Beskrivning

Jessica MacDowalls självbiografiska ”En våldsam kärlek” är ett starkt vittnesmål om män som slår och kvinnor som inte vågar gå.

När Jessica möter Sebastian på sin bästa väns bröllop blir hon omedelbart förälskad. Han är snygg, smart och framgångsrik. Han får henne att skratta, hon känner sig åtrådd. Snart blir de sambor, gifter sig och får barn, samtidigt som Jessicas karriär som tv-producent tar fart. Det går fort – kanske alltför fort. De är det perfekta paret, men bakom den tjusiga fasaden går livet överstyr.

MacDowall blottar en spiral av våld, medberoende, skam och skuld, och berättar hudlöst om kampen för att finna en väg ut, inte minst för barnens skull. Allt i ett samhälle där bevisbördan ligger på offret och inte på förövaren.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

11h 38min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-03-02

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137504193

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137503165

Vad andra tycker

Recensioner av En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv - Ljudbok, E-bok

Så otroligt gripande. Mäns våld mot sina familjer får aldrig sluta fördömas. Så starkt att berätta sin berättelse och så nödvändigt för alla att ta del av och lyssna till. En mycket läsvärd och viktig bok!

Cecilia

Bra

Emma

En mycket läsvärd bok skriven av en modig kvinna. En fantastiskt bra uppläsare, kan verkligen rekommendera denna bok.

Ingrid

Mycket spännande

Ulrika

En bra och lärorik berättelse. Man blev förbannad flera gånger över att hon var så mesig och naiv och bara lät helvetet fortgå utan att varken dokumentera skadorna eller berätta för någon om händelserna där hemma. Uppläsarens robotliknande röst tonade helt ner huvudpersonens hjärtslitande karusell till liv.

Vira

Efter lyssnat 30 min av boken. Förstår man ganska snabbt att hon träffat en fullblodig psykopat. Vet precis hur han ska göra för hon ska känna sig som en drottning på en snabb tid o hon njuter till fullo av de. Han bygger upp sin mur runt henne ganska snabbt, för isolera henne . För sen successivt bryta nere henne bit för bit. Från start som drottning till ingenting alls. Ledsamt att läsa hur otroligt lätt en fullblodig psykopat gör. Tyvärr är det allt för många kvinnor som faller i denna fälla. Många gånger är förövaren som här en man som har gott ställt o kan använda de som sitt främsta verktyg. Ingen kan tänka något ont om dom.🤔 Hoppas detta kan hjälpa någon att redan starten lämna dessa sjuka individer. Känns det för bra o för snabbt framåt. Dra hårt i nödbromsen. Innan de skenar iväg totalt.

Fredrik

Viktig book för att förstå hur kvinnor blir utsatta och har det oändligt svårt att ta sig ur.

Anette

Viktig bok

Margit

😀

Therese

Tack för att du delar med dig av din historia, så bra bok och uppläsare

Lisa

Samhället är helt sjukt !!!! Men va stark & grym du är som delat med dig av denna hemska historia. All kärlek till dig & alla andra kvinnor där ute. Rekommenderar alla att läsa denna!!!

Klara

Sträckläste denna bok

Marie-Louise Pettersson

Vi måste sätta stopp för detta våld mot kvinnor och barn 😭😭. Otroligt stark berättelse 🙏❤️

Anna

En mycket viktig bok !! Man har svårt för att inte bli förbannad när man lyssnar,säger bara ....läs (lyssna)den !!

Madelen

En hemsk vardag för många kvinnor. Man får följa en kvinnas öde i ett destruktivt förhållande. Ger hopp i eländet.

Victoria