Englands historia, 1. Från Doggerland till Robin Hood- Dick Harrison

Betyg 4
7h 18min
Englands historia
bookCoverFor

Beskrivning

"Detta verk handlar om England, men också om den värld och de folk som i historisk tid har influerats av England och engelsmännen. England utgör navet i en krönika som, ju längre fram i tiden vi blickar, omsveper allt större delar av jorden."

Så säger Dick Harrison i inledningen till sitt standardverk om vårt grannland på andra sidan Nordsjön. Nästan alla svenskar har en relation till England, men hur mycket vet vi egentligen om landets långa historia?

I Englands historia del 1 beskriver historieprofessor Dick Harrison landets utveckling från stenåldern – hur jägar- och samlargrupper sökte sig över Doggerland för att sätta bo i dagens Storbritannien – och hur brons- och järnålderssamhällen uppkom. Därefter flyttas blicken mot romarna, som erövrade och koloniserade huvuddelen av ön, och anglosaxarna, som övertog landet under tidig medeltid.

I författarens kunniga och engagerande skildring framträder både händelser som format landets utveckling, liksom det myller av personer som varit med och byggt sitt land.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
7h 18min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-01-30
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177892564

© Historiska Media (Ljudbok)