Er tredje man

- Denise Rudberg

Betyg 4.1
8h 18min
238 Sidor
Kontrahenterna
bookCoverFor

Beskrivning

Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Kontrahenterna-serien är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor.

Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gränser.

ER TREDJE MAN är den tredje delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

3

Tid ljudbok:
8h 18min
Sidor e-bok:
238
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-06-14
Förlag ljudbok:
Bookmark Förlag
ISBN ljudbok:
9789189298095
Förlag e-bok:
Bookmark Förlag
ISBN e-bok:
9789189298088

© Bookmark Förlag (Ljudbok)

© Bookmark Förlag (E-bok)