Ett berg av lögner
  

  Kommande bok

E-bok: 2021-12-14

Ljudbok: 2021-12-01

På en grönländsk fältstation har Peter Holm – chefsgeolog för framgångssagan Nobel Oil precis analyserat de sista borrproverna för vad som ser ut att bli världshistoriens mest lukrativa oljeäventyr. Alla; från det grönländska hjemmestyret till de kinesiska storinvesterarna är eld och lågor men framgångssagan tar en dramatisk vändning när Holm hittas död med en krater i bakhuvudet strax efter sin hemkomst till Köpenhamn.
Polisinspektör Lene Jensen får fallet på sitt bord samtidigt som den privatdetektiven Michael Jensen anställs av Nobel Oil för att i en halsbrytande kamp mot tiden hitta mördaren och se till att planerna i Diskobukten kan fortsätta som planerat.
”Ett berg av lögner” är den tredje, fristående delen i Steffen Jacobsens deckarsvit om Lene Jensen och Michael Sander. Här tvingas det omaka paret samarbeta kring ett fall som inkluderar en rabiat miljöorganisation, en dansk oljemagnat som inte skyr några som helst medel.
Steffen Jacobsen (1956-) är en dansk ortopedisk kirurg, debattör och författare som varit bosatt och arbetat stora delar av sitt liv på Grönland och i norra Norge. Han har skrivit flertalet vetenskapliga artiklar och fick sitt stora genombrott som författare i samband med Trofé (Trofæ) 2013. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.
Visa mer