Ett blodigt verk- Graeme Macrae Burnet

Betyg 3.9
11h 18min
306 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Nominerad till Bookerpriset.

'Fängslande, gäckande, mörk och intelligent.' - Times

1869 skedde ett kallblodigt trippelmord i de skotska högländerna. Mördaren, en 17-årig pojke, skrev ner sin historia som här varvas med vittnesmål, polisförhör, frenologisk rapport m.m.

En författare som släktforskar upptäcker ett blodigt drama. Vid sidan av domstolsprotokoll, vittnesmål och polisens utredningar finner han dessutom något helt unikt: en dagbok skriven av den anklagade själv under sin tid i fängelse.

Ett blodigt verk är en psykologisk thriller som utger sig för att vara en sann berättelse. Huvudpersonen, Roderick Macrae, är en ung torparson. Han är född utan framtidsutsikter, men med ett intellekt som skiljer honom från de andra byborna i det lilla kustsamhället i de skotska högländerna. Men det är annat som också gör att han inte tycks passa in. Bybornas åsikter om honom går isär. Det enda alla vet säkert är att han på ett mycket brutalt sätt berövade tre människor livet. Frågan är varför? och kommer han att avrättas?

Graeme Macrae Burnet föddes 1967 i Kilmanrock, Skottland och har studerat litteratur vid Glasgow University. Han har arbetat som lärare och inom media. Ett blodigt verk är hans andra bok och den nominerades till det prestigefyllda Man Booker Prize.

Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
11h 18min
Sidor e-bok:
306
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-11-01
Förlag ljudbok:
Bokförlaget Nona
ISBN ljudbok:
9789188107404
Förlag e-bok:
Bokförlaget Nona
ISBN e-bok:
9789188107398