Ett öga rött- Jonas Hassen Khemiri

Betyg 3.7
5h 42min
166 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Halim har genomskådat allt. Han har genomskådat Integrationsplanen. Han har genomskådat varför de intellektuella liknar halta kameler. Tyvärr har han också genomskådat sin pappa, som har övergett Kampen och som i stället bara talar om vikten av att tala bra svenska. Men Halim har en egen plan: han ska bli Sveriges mäktigaste revolutionsblatte. En tankesultan, som knäcker koderna och får de snyggaste gussarna. Ett öga rött är en rolig och sorglig berättelse om en ensam ung man, som vänder ut och in på både hjärnan och språket för att hitta sig själv och sin plats i världen.

Ljudboken gavs ut för första gången i CD-format 2004. Ljudboken innehåller musikinslag: Ghostrida "Cairo Stylo" (Copyright: Extreme Music Library AB).

”En strindbergsk bok som söker sanningen i striden, skönheten i hatet. Han gör det med en intensitet som ingen prosadebutant sedan Nikanor Teratologen, vars nemesis och like han är.” Ragnar Strömberg, Aftonbladet ”Ett öga rött är en viktig debut, inte bara för att den fyller ett tomrum, utan för att den bryter mot några av de förväntningar som genren väcker." Ingrid Elam, Expressen

Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
5h 42min
Sidor e-bok:
166
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-05-15
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176516997
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100171964

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Albert Bonniers förlag (E-bok)