Ett sötare blod : Om hälsoeffekterna av ett sekel med socker- Ann Fernholm

Betyg 4.3
6h 10min
202 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Att GI-kost och LCHF påverkar vikten är välkänt; massor av böcker, recept och tidningsartiklar finns skrivet om det, men att hålla sig till GI och LCHF har fler fördelar än så.

Ett sötare blod berättar om hur maten vi äter kan leda till olika krämpor och sjukdomar – och tvärtom: hur maten kan hjälpa oss att bli friskare.

Den här boken ska få människor att se vidden av de kostråd vi under lång tid fått, direktiv som har utformats med två saker i fokus: fetma och hjärt- och kärlsjukdom. Budskapet har varit enkelt: mindre fett i kosten sparar på kalorierna och sänker det onda kolesterolet som proppar igen blodkärlen. Målet: en friskare befolkning.

Kostråden har fått oss att äta mindre fett och mer kolhydrater. Men vi har blivit fetare och mer pillerberoende, och sjukdomar som cancer, benskörhet, diabetes, magproblem och ont i kroppen har ökat.

I Ett sötare blod lyfts kvällstidningsråden till en vetenskaplig nivå av en skribent med kunskap och översikt. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av kostens betydelse för individens hälsa.
Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
6h 10min
Sidor e-bok:
202
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-03-14
Förlag ljudbok:
StorySide
ISBN ljudbok:
9789170369117
Förlag e-bok:
Natur & Kultur
ISBN e-bok:
9789127134409

© 2014 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Ett sötare blod : Om hälsoeffekterna av ett sekel med socker - E-bok, Ljudbok

Mycket intressant o viktig 📕 bok. Men jag har lite svårt att hänga med i alla facktermer. Har du Diabetes…. LÄS / LYSSNA PÅ DEN… DU KAN FÅ ETT FRISKARE O LÄNGRE LIV!!!!!!! Dan. 81 år🌲🙏🌲👍👍👍

Dan

Mycket bra och läsvärd bok om kost och hälsa. Ett minus att uppläsaren uttalar vissa vetenskapliga termer fel.

Alice