Ett vanligt mord

Ett vanligt mord

Beskrivning av boken

"Ja, vi satt där och tv:n var på och så reser sig Göran bara och säger att nu ska jag hämta nånting så ska ni få se. Så kom han in med min brödskärare och började hugga i Resare."

Detta berättas av Görans fru. Göran hade varit så lugn innan han börjat hugga i deras vän som var på besök, att det tagit frun Alexandra några ögonblick att förstå vad som hände. Verkligheten slår till när Göran sedan hugger henne med kniven, och blodet börjar forsa från såret i hennes hals. Hon springer genom lägenheten, mot sovrummet, och lyckas ta sig in och låsa dörren. Utanför hör hon höga ljud, men hon kan inte avgöra vem det är som skriker. Hon larmar polisen, som rycker ut direkt. När polisen anländer möter de en blodig Göran i trappuppgången till lägenheten. De känner igen honom direkt, de har kallats till den här lägenheten flera gånger förut. Häri berättas bakgrunden till mordet, men också vilken påverkan det kom att ha på offret som överlevde, och utredarna som var i lägenheten bara några minuter efter att det hänt.

Namnen i artikeln är fingerade.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, böcker och många personer har intervjuats.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Ett vanligt mord