EU-politikerns död

EU-politikerns död

Beskrivning av boken

Ett mord har begåtts i Europaparlamentet. Det är den belgiska EU-parlamentarikern Isabelle Tournier som en sen kväll skjuts till döds på sin arbetsplats. Det tyska mordvapnet, komplett med en algerisk städares fingeravtryck, återfinns snart i ett närliggande rum. Den belgiska polisen är tvärsäker på att man löst fallet. Men bara några dagar senare dyker ett anonymt brev upp på en tidningsredaktion i Malmö. Det finns nämligen ett svenskt vittne - någon som säger sig veta att städaren är oskyldig.

Den okände brevskrivaren vill inte ge sig till känna, men efter de omtalade morden i riksdagshuset är han säker på att bildjournalisten Vera Hamadi är rätt kvinna för fallet i Bryssel. Beväpnad med en hemlig filmrulle och ett franskt tidningsurklipp ger hon sig genast ut för att söka svar på ännu en politisk mordgåta. Varför vill inte vittnet träda fram och skona den stackars städaren? Och vad betyder egentligen det mystiska tecken som någon målat på den mördades hand?

"EU-politikerns död" är den rafflande uppföljaren till deckarthrillern "Maktens fångar".

Per Gahrton, född 1943, är en svensk skribent, författare och politiker från Malmö. Han har varit ledamot i såväl riksdagen som EU-parlamentet och är för närvarande aktiv inom Miljöpartiet de Gröna. Gahrton har författat flera böcker och även skrivit för bl.a. Aftonbladet, Sydsvenska Dagbladet och FiB/Kulturfront.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av EU-politikerns död