Evighetens rand

Betyg 4.4
45h 48min
1233 Sidor
Århundradet-trilogin
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel – och av rock'n'roll. Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det mer personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion för att tjäna de högre syften han tror på, men tvingas inse att världen är en farligare plats än han kunnat ana. Och Dimka Dvorkin, en av Nikita Chrusjtjovs unga medarbetare, dras in i det kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA, medan hans syster Tania tar sig från Moskva till Kuba, Prag och Warszawa – och rakt in i historien.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Peter SamuelssonLena Karlin

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

3

Tid ljudbok:

45h 48min

Sidor e-bok:

1233

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-02-23

Förlag ljudbok:

Albert Bonniers förlag

ISBN ljudbok:

9789100194352

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100143046

Vad andra tycker

Recensioner av Evighetens rand -
E-bok, Ljudbok

En historisk roman som alla borde läsa!

Martina

Även om det var den ”fria” tiden så är sexskildringarna för många och inte helt relevanta. Dock en historiskt intressant trilogi som jag ändå vill rekommendera.

Camilla

Fantastisk serie!! Spännande att läsa om många stora o politiskt omvälvande händelser som inträffat under ett århundrade i dessa böcker. Verkliga händelser o personer som vävts in i en sannolik men påhittad berättelse. Mkt bra inlåsning av Ludwig J!!

Karin

En helt fantastisk läsupplevelse 🙂

Charlotta