Exit väst- Mohsin Hamid

Betyg 3.6
4h 57min
147 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Hamid stärker sina meriter som en av världens just nu mest intressanta författare
Dagens Nyheter

Den självständiga Nadia och den återhållne Saeed träffas i ett land som är på gränsen till inbördeskrig. De inleder en kärleksaffär, och kommer varandra inpå livet snabbare än väntat på grund av de oroligheter som deras kärlek växer i. När oroligheterna till slut exploderar i bombkrevader och när det i hemmakvarteren uppstår ett nätverk av vägspärrar, börjar de höra rykten om dörrar som för bort från våld och krig om man går genom dem. Men det är farligt och har ett pris. När våldet eskalerar bestämmer sig Nadia och Saeed för att de inte har något val. De hittar en dörr, och lämnar sina gamla liv bakom sig.

I en främmande och osäker framtid försöker de hålla fast vid varandra och sitt förflutna. Det är en tidlös berättelse, som samtidigt handlar om just vår tid: om kärlek, lojalitet och mod.
Mohsin Hamid, född 1971, växte upp i Pakistan och flyttade till USA och läste vid Princeton och Harvard. Den ovillige fundamentalisten blev hans internationella genombrott och har filmatiserats i regi av Mira Nair. Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien är hans tredje bok på svenska, efter Den ovillige fundamentalisten (2007) och Nattsvärmare (2004).

En roman alla borde läsa
Norran

Exit väst har en ton av saga, samtidigt har den en realistisk skitighet som gör att läsaren hela tiden svävar i osäkerhet.
Östersunds-Posten

Det var som om Hamid visste vad som skulle hända med Amerika och världen, och gav oss en karta över vår framtid. // Den är både skrämmande och till slut på ett märkligt sätt hoppfull.
THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Molle Kanmert Sjölander
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
4h 57min
Sidor e-bok:
147
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-01-01
Förlag ljudbok:
Natur & Kultur
ISBN ljudbok:
9789127156999
Förlag e-bok:
Natur & Kultur
ISBN e-bok:
9789127153455

© Natur & Kultur (Ljudbok)

© Natur & Kultur (E-bok)