Fågelmannen
  
Dela boken    
»Fågelmannen kommer att skrämma livet ur dig.«
ELLE
»Otroligt välkonstruerad roman. Mo Hayder har den kusligaste sam­lingen karaktärer sedan Dickens.«
DAILY TELEGRAPH
»Fågelmannen är en skrämmande bok. När upplösningen ageras ut fram­för ögonen på en gör den ackumulerade effekten att det blir svårt att andas.«
THE WASHINGTON POST
»Hayder berättar sin historia med överty­gande och ryslig de­taljrikedom. Det är svårt att fatta att Fågelmannen är hennes första kriminalroman.«
SUNDAY TIMES
En ung och ambitiös kriminalkommissarie som Jack Caffery får inte låta sig chockeras. Men en morgon kallas han till en öde utkant av sydöstra London, där fem svårt sargade kvinnokroppar påträffats, alla märkta med samma fasansfulla signatur: en liten fågel insydd i bröstet. Och det är bara en tidsfråga innan den här nekrofila seriemördaren slår till igen.
Jack hemsöks dessutom av en gammal familjetragedi som han aldrig lyckats lösa: mysteriet med hans egen försvunne bror. Han kämpar med sitt förflutnas demoner, samtidigt som han mer eller mindre ensam ska jaga en av decenniets värsta psykopater.
Fågelmannen är den första boken i Mo Hayders romanserie om Jack Caffery. I översättning av Peter Lindforss.
MO HAYDER [född 1962] är en brittisk kriminalförfattare. Fågelmannen [Bird­man] är den första boken i hennes roman­serie om Jack Caffery, som har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över. Mo Hayder har bland annat vunnit de prestigefyllda Edgar Allan Poe- & Barry-priserna, samt två CWA Dagger Awards, senast CWA Dagger in the ­ Lib­rary 2011. Mo Hayder är bosatt i Bath i England.
Visa mer