Fallet med pakistanerna

Fallet med pakistanerna

Beskrivning av boken

"Den 19 maj 1974 var en vacker vårdag och en familj hade rest ut till sin sommarstuga vid Kråkvika på Hvaler i Östfold. Familjemedlemmarna gjorde en tur i området och gjorde då ett ohyggligt fynd. De fann ett lik inlindat i plast i vattnet."

Myndigheterna tillkallades direkt, och de började göra en teknisk undersökning av platsen och kroppen. Den dödes händer och fötter var ihopbundna med elledningar, över huvudet satt en svart platspåse och resten av kroppen var inlindad i genomskinlig emballageplast. Utöver detta hade det även surrats nylonband runt den döde. Det blev direkt tydligt att den döde legat i vattnet en längre tid, kroppen hade börjat förruttna och det kom en fruktansvärd stank från det makabra fyndet.

Att hitta den dödes identitet blev en utmaning för polisen. Häri beskrivs det enorma kriminaltekniska arbete som gjordes, och hur det ledde till det brutala mordets upplösning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Författare.- Diverse

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Fallet med pakistanerna