Falska löften

Falska löften

Beskrivning av boken

Anna och Jonas flyttar från byn i Blekinge till miljonstaden Lyon i Frankrike med sina två barn. Anna har stora förväntningar på sitt nya jobb som underrättelseanalytiker på en EU-instans, och längtar efter att få bidra till att göra världen till en bättre plats genom att bekämpa den ökade brottsligheten. Men flytten blir svårare än de trott och mötet med ett nytt land, språk och en ny kultur blir omskakande.

I en annan del av Europa förändras livet för den unga Livinia, som länge har drömt om en ljusare framtid än den hennes eget land kan erbjuda. En värld där kvinnor och män har samma villkor till utbildning, jobb och frihet lockar och hon tar chansen när den kommer. Hon packar en ryggsäck och beger sig till mötesplatsen. Men vad händer när erbjudandet visar sig vara för bra för att vara sant?

Cecilia Cardots debutroman är en spännande berättelse om illasinnade brottslingar, korrupta gränsvakter, patriarkala EU-chefer, unga naiva flickor och en barnfamilj som lämnar det trygga Sverige. Ett Europa där avståndet inte är långt mellan de kriminella som utnyttjar samhället och de som vill göra världen till en bättre plats att leva på.

Cecilia Cardot kommer från Blekinge men har under lång tid bott utomlands, både i Europa och USA. Falska löften är hennes debutroman och fokuserar på relationsdrama och brott. Cecilia Cardot är en pseudonym.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Falska löften