Familjen Juvelerkvist – en julsaga

- Sölve Dahlgren

Betyg 3.5
3h 3min
98 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Familjen Juvelerkvist befinner sig mitt i den svenska bokbranschens hjärta. Frågar man dem själva utgör de den svenska litteraturens hjärta. När släktens matriark, Märta, en dag i början av december krossas under sin egen Steinwayflygel blir alla bestörta. Samtidigt kan de inte undgå att spekulera över det kommande arvet.

Märtas make Helmer brottas med ekonomiska problem i sin bokhandel, lyckas han inte snabbt få fram pengar riskerar han att förlora butiken som varit i familjens ägo i 75 år.

Dottern Margareta kämpar med en översättning som aldrig vill bli klar, medan hennes make, Carl Axel, är sprickfärdig av hemligheten han går och bär på. Och barnbarnet Hans har nyligen återvänt till Sverige efter flera år utomlands. Med sig har han utkastet till en bok som han är säker på kommer att bli en stor succé.

Men ingenting blir som någon har tänkt sig och under ett par intensiva veckor pendlar familjen mellan hopp och förtvivlan. Kommer allting att ordna upp sig så att de återigen får fira en fröjdefull jul tillsammans?

Berättelsen om familjen Juvelerkvist har tidigare publicerats som adventskalender på sajten Boktugg.se. Det är en dråplig och underhållande historia om en säregen familj med många minnesvärda karaktärer.

Författare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
3h 3min
Sidor e-bok:
98
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-12-01
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789180001137
Förlag e-bok:
Word Audio Publishing
ISBN e-bok:
9789180001144

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Word Audio Publishing (E-bok)