Familjen Whiteoak – Jalna 8

Familjen Whiteoak – Jalna 8

Beskrivning av boken

Den unga och känsliga Finch Whiteoark passar inte in i sin familj med deras våldsamma känslostormar. Istället finner Finch tröst i musiken; en passion som inte får så mycket sympati på Jalna. Både Wakefield och Piers gör narr av den känsliga pojken, och inte heller Renny lyckas nå fram till tonåringen. Först hos Jalnas matriark finner Finch förståelse för sitt intresse, och en osannolik vänskap växer upp mellan den gamla Adeline och den blyge pojken.

Renny har sina egna strider att utkämpa. Efter händelserna i förra romanen har Piers tagit Pheasant, och Eden har flytt tillbaka till Brooklyn med Alayne. Men trots att Alayne är gift med hans halvbror kan Renny inte få henne ur sitt huvud. Alayne kan inte heller glömma passionen som Renny väckte hos henne, men Eden är sjuk och Alayne kan inte bryta sina löften ...

Mazo de la Roche (1879-1961) är en kanadensisk författare. Hennes kommersiella genombrott kom med romanen Jalna från 1927, som vann det stora priset på 10 000 dollar i den amerikanska tidningen Atlantic Monthly. Därefter blev det 16 romaner i Whiteoak-familjens romantiska familjekrönika. Jalna-serien har sålts i över 11 miljoner exemplar världen över och har översatts till nio språk.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Familjen Whiteoak – Jalna 8